OFF HIGHWAY

OFF HIGHWAY​ är en scenkonstduo bestående av Indra Linderoth och Nina Jeppsson. Sedan 2016 har de utforskat relationen mellan publik och performer, utifrån tron på konstens specifika möjlighetsuniversum. Att konsten kan, och borde, överskrida och upplösa verklighetens fixerade kategorier, idéerna om jaget och vad en människa är…
För att öppna sig för något… För att möta något…
Världen, sig själv, varandra. En verklig interaktion.
I både smärta och njutning.

Indra och Nina​ är scenkonstnärer utbildade på skådespelarprogrammet vid Stockholms Dramatiska Högskola. De är grundare av performancegruppen TIR (2008) som skapat ett flertal scenkonstverk i bl.a. Stockholm, Köpenhamn och Istanbul, samt grundare av Jordbro Stadsteater (2012) – en manifestation för det gemensamma och en aktion mot privatiseringar, gentrifiering och mot hela det kapitalistiska systemet. Sedan våren 2016 experimenterar de med röst, lyssning, riktning och nu-tystnad under namnet OFF HIGHWAY.


FOG & FOX​ TOUR – OFF HIGHWAY

FOG & FOXTOUR​ är en performance-konsert för röst och loop-pedal i vilken OFF HIGHWAY​ berättar poetiska och morbida fabler med non(common)sense-moral. Den turnérade 2017 på bl.a. Jordbro fritidsgård, Cyklopen och Tensta Konsthall i Stockholm och Kontrapunkt, Inter Arts Center och Skånes Konstförening (med en manlig krokimodell i förgrunden) i Malmö. Låtarna är inspelade i en enda tagning.

Mix: Kent Olofsson

Stora Varelser Med Minnesförlust – OFF HIGHWAY

Stora varelser med minnesförlust​ är ​ett samtal mellan Indra Linderoth och Nina Jeppsson. Om konsten, tiden och varandet. Inspelat på Orionteatern i Stockholm och Inter Arts Center i Malmö hösten 2020. Samtalet är tillägnat Turteatern på deras 50-årsjubileum.

Från redaktionellt urval.

Soundcloud logo