Sommarmorden

Sommarmorden

STELLA – Take Action – Sommarmorden

Klimataktivisternas sång – Sommarmorden

Ur Sommarmorden av Robin N Spegel (text) & Saga Björklund Jönsson (musik).

Stella, en hängiven präst och klimataktivist går över alla gränser för att få sina medmänniskor att inse att jordens undergång är nära. Men en söndagsmorgon när barnkören övar i kyrkan hittar hon en av sina fellow aktivistvänner mördad! I köket! Stellas flickvän Nicola (som är före detta polis) erbjuder sig att hitta mördaren. Det är bara ett problem: Det ser verkligen ut som att Nicola ÄR mördaren…

”En deckarmusikal som varken himlen eller Heineken kan stoppa”
– Syre

”Mina tankar går till politisk teater från 70-talet med lite mer glamorös inramning och snygg koreografi”
– Scenkonstguiden

Sommarmorden är en deckarmusikal i tre avsnitt som hade premiär sommaren 2019. Då spelades den på tre olika platser runtom i Göteborg. Första avsnittet var på Masthuggstorget i samarbete med Masthuggsteatern, andra på baren Barley’s Food Factory på Kvilletorget och tredje avsnittet spelades på Rymdtorget i samarbete med Bergsjöns bibliotek.

Regi och produktion: Saga Björklund Jönsson & Robin N Spegel 
Musiker: David Timonen
Dramaturg: Alma Lindé  
Rekvisitastöd och hang arounds: Negar Nikpay och Mauritza Klingspor 

Medverkande: Anna Nordkvist, David Timonen, Eddie Mio Larson, Hanna Morau, Johanna Essie Sjögren, Lisa Quartey, Robert Qvist, Sepher Behzadi, Amanda Nordmark, Joakim Bjerhem, Leila Assat, Saga B Jönsson, Kristin Rosendahl, Cecilia Johansson, Maria Björklund Jönsson och Robin N Spegel. 

Föreställningen gjordes i ett samarbete mellan frigrupperna Kvalitetsteatern och Bataljonen med stöd från Dramatikerrådet, Kulturrådet, Göteborg stad och Sensus Göteborg.

Foto: Carl Ander


Subkategorier: musikal
Kategorier: Drama Musik

Från ljudarkivet.

Soundcloud logo