Intervju: SommarTalk – The Knife

Intervju: SommarTalk – The Knife

Intervjun sändes i radiokanalen YLE X3M sommaren 2003.

Thella Johnson, född 1979 i Stockholm, är en svensk journalist och musiker med finländska rötter. Hon är mest känd som radiojournalist och har bland annat varit verksam som Sveriges Radios utrikeskorrespondent i Helsingfors men har även varit en del av redaktionen för tidskriften Bang och medverkat i de feministiska antologierna Femkamp och Äga Rum. I Finland har hon även varit programledare i YLE:s ungdomskanal YLEX3M. Hon har genom åren haft stort fokus på jämlikhetsfrågor och hbtq-rättigheter i sin rapportering, och har kombinerat journalistik och musikskapande.  

För YLE gjorde hon en av de första längre intervjuerna med The Knife, där gruppen också delade med sig av ett beat till en musikstafett där bland andra Chicks On Speed, Ursula Rucker och Marit Bergman senare medverkade.

Thella Johnson var tidigare sångare och låtskrivare i den elektroniska duon Coup D’etat. Idag ger hon bland annat ut musik under artistnamnet Varja Ponjo, och driver den lilla oberoende skivetiketten Brottby Records tillsammans med sin man Petter Bergander.

Foto: Thella Johnson


Kategorier: Intervju Musik

Från ljudarkivet.

Soundcloud logo