Fulradio #3 2008 tema Fulshow

Fulradio #3 2008 tema Fulshow

Röstmusikalen Monster’s Ball – en ljudvän som undersöker det mest smärtsamma, nämligen det att inte få blåsa ut sin full-hals-lunga i melodramatiska monsterintervaller. Och sedan, att göra just det. Att sjunga sig ur normaliseringen. Skaparen av Monster’s Ball är radiojournalisten Jojo Stenberg. 

Reportage med serietecknare Sara Granér 

Körprojektet av konstnär Tilda Lovell 

Utdrag ur Shima Niavarani är en übermensch av Shima Niavarani 

Ylva Westerlund, konstnär om hur hen använder röster i sina verk för att utmana genusstabilitet 

Reportage om vandringsuppdraget The White Stone Project av Wisp (Women In Swedish Performing Arts) 

Att döda en vampyr – Maja Karlsson, popstjärna och skribent, läser sin egen text  


Om Fulradio
Fulradio producerades 2008 – 2012 av den ideella föreningen Femkul/Konstgruppen Ful som också gav ut den queerfeministiska kulturtidskriften Ful fram till 2012. Fulradio publicerades på www.tidskriftenful.se och gjordes i samarbete med studion Kokokaka AB och med stöd från Kulturrådet och dåtida Framtidens Kultur. Fulradios ljuddesign gjordes av Rhythm King and Her Friends och Fuls Malin Holgersson var producent. Alla avsnitt av Fulradio inleds av Fuls alterego, alias, programledare, skjutjärnsjournalist m.m Ulf (Maya Hald):  

”Fulradio har Ulf. Ulf är en karaktär med skärt ansikte och ett specifikt sätt att tala. Hen är varken kvinna eller man, hen är radioröst, hen är en tidskrift av kött och blod, en entreprenör, filosof, artist och lottförsäljare. Ulf vet inga gränser och därför tyckte redaktionen att det vore spännande att ge Ulf fria tyglar i Fulradio.” 

Fuls redaktion förändrades ständigt, några av de mer fasta medlemmarna under de här åren var Nasim Aghili, Love Brynge, Anneli Carnelid, Joanna Ekström, Emma Eriksson, Alexandra Falagara, Maya Hald, Malin Holgersson, Hanne Lindberg, Helena Lindblom, Rani Nair, Jacqueline Hoang Ngyen, Hanna Nyberg, Maria Salah, Mariana Alves Silva, Max Strandlund, Ulf, Patriez van der Wens och Emilia Åkesson. 


Subkategorier: ljudkonst
Kategorier: Dokumentärt Intervju Konst Musik Poesi

Från ljudarkivet.

Soundcloud logo