Fulradio #1 2008 tema Flykt

Fulradio #1 2008 tema Flykt

Fulradio #1 2008 tema Flykt 

Nasim Aghili läser Fuls hen-manifest 

Malin Holgersson intervjuar manusförfattaren och regissören Petra Revenue 

Serietecknaren och filmregissören Bitte Andersson funderar på temat flykt utifrån den queera bokhandeln Hallongrottan som en slags tillflyktsort 

Stress Call of The Stinging Nettle – ett ljudverk av konstnären Christine Ödlund 

Intervju med dramatiker Åsa Olsson om hens föreställning I do for money om sexarbete i Thailand 

Författare och dramatiker Jonas Hassen Khemiri funderar på temat flykt utifrån fantasi 

Oivvio Polite, skribent och redaktör för tidskriften Slut läser ur sin bok White Like Me 

Reportage om konstnären Conny Karlssons och journalisten och transaktivisten Andy Candys film am Other (Candy & Me)   

Skådespelaren Elmira Arikan funderar kring verklighetsflykt i negativ bemärkelse, sin egen flykt och den dåliga representationen inom svensk scenkonst och film 

Palpitation gör en musikalisk tolkning av temat flykt 

Författare Josefin Adolfsson läser ett brev 


Om Fulradio
Fulradio producerades 2008 – 2012 av den ideella föreningen Femkul/Konstgruppen Ful som också gav ut den queerfeministiska kulturtidskriften Ful fram till 2012. Fulradio publicerades på www.tidskriftenful.se och gjordes i samarbete med studion Kokokaka AB och med stöd från Kulturrådet och dåtida Framtidens Kultur. Fulradios ljuddesign gjordes av Rhythm King and Her Friends och Fuls Malin Holgersson var producent. Alla avsnitt av Fulradio inleds av Fuls alterego, alias, programledare, skjutjärnsjournalist m.m Ulf (Maya Hald):  

”Fulradio har Ulf. Ulf är en karaktär med skärt ansikte och ett specifikt sätt att tala. Hen är varken kvinna eller man, hen är radioröst, hen är en tidskrift av kött och blod, en entreprenör, filosof, artist och lottförsäljare. Ulf vet inga gränser och därför tyckte redaktionen att det vore spännande att ge Ulf fria tyglar i Fulradio.” 

Fuls redaktion förändrades ständigt, några av de mer fasta medlemmarna under de här åren var Nasim Aghili, Love Brynge, Anneli Carnelid, Joanna Ekström, Emma Eriksson, Alexandra Falagara, Maya Hald, Malin Holgersson, Hanne Lindberg, Helena Lindblom, Rani Nair, Jacqueline Hoang Ngyen, Hanna Nyberg, Maria Salah, Mariana Alves Silva, Max Strandlund, Ulf, Patriez van der Wens och Emilia Åkesson. 


Subkategorier: ljudkonst
Kategorier: Dokumentärt Intervju Konst Musik Poesi

Från ljudarkivet.

Soundcloud logo