Friend(re)quest – Avsnitt 6 Sexklubben

Friend(re)quest – Avsnitt 6 Sexklubben

Avsnitt 6, Sexklubben 
Alex och Jonna har sagt upp sin vänskap och försöker gå vidare på vart sitt håll, men med hjälp av Sasha och ödet styrs deras vägar till samma hemliga klubb. 

Manus: Karolina Bång 
Regi: Isabel Cruz Liljegren 
Musik: Ji Nilsson 
Ljuddesign: Niko Ingman 
Producent: Jessica Edén 

I rollerna: Joanna Wingren, Sonja Ahlfors, Tyra Wingren, Boodi Kabbani, Yasmine Harkimo-­Lagerström, Tuuli Heinonen, Ole Øvre, Dennis Hansson, Mina Azarian, Cris af Enehielm, Meri Anna Hulkkonen, Edith Holmström, Malin Kivelä, Taina Hakala, Christa Renwall och Stella Laine. 

Produktion: Blaue Frau och Svenska Yle 2018 


Friend(re)quest är 6-delad fiktiv poddserie av Blaue Frau och Radioteatern med manus av Karolina Bång, i regi av Isabel Cruz Liljegren.

Friend(re)quest vill berätta om kvinnlig vänskap på ett normbrytande och oväntat sätt.

Handlingen kretsar kring huvudkaraktärerna Alex och Jonna som på varsitt håll motvilligt insett att de inte har några riktiga vänner. Jonnas dotter Sasha har sagt att Jonna inte har några vänner utan bara sådana som hon knullar med. Alex har förstått att alla hennes relationer är dysfunktio- nella. Alex och Jonna träffas av en slump på en balkong under en väldigt tråkig fest. Alex tar mod till sej och frågar om Jonna vill ta en öl någon dag.

I Friend(re)quest blir kompisrelationen mellan Alex och Jonna föremål för sådan granskning och projicering som romantiska relationer ofta blir, både inom fiktion och i verkliga livet: Vad ska min dotter tycka om henne, hur skall vi jobba på vår relation och är det viktigt att min nya kompis gillar mina andra kompisar och så vidare. Relationen testas genom bland annat extreme-dejting och middag hemma hos Jonna.

Serien vill, på ett subversivt sätt, diskutera tvåsamhet i vårt samhälle och den riktar sej till unga vuxna. Friend(re)quest vill både seriöst och mindre seriöst ifrågasätta och diskutera relationer, vare sej de är romantiska, platoniska, intima, sexuella eller av helt annan karaktär. Tempot är högt och humorn ligger under ytan. Friend(re)quest är en kaotisk historia om att bryta upp, luckra upp, skapa nytt och att försöka bli sej själv tillsammans med en annan person.


Subkategorier: vänskap
Kategorier: Drama

Från ljudarkivet.

Soundcloud logo