FOG & FOX​ TOUR​

FOG & FOX​ TOUR - OFF HIGHWAY​

FOG & FOXTOUR​ är en performance-konsert för röst och loop-pedal i vilken OFF HIGHWAY​ berättar poetiska och morbida fabler med non(common)sense-moral. Den turnérade 2017 på bl.a. Jordbro fritidsgård, Cyklopen och Tensta Konsthall i Stockholm och Kontrapunkt, Inter Arts Center och Skånes Konstförening (med en manlig krokimodell i förgrunden) i Malmö. Låtarna är inspelade i en enda tagning.

Mix: Kent Olofsson


OFF HIGHWAY​ är en scenkonstduo bestående av Indra Linderoth och Nina Jeppsson. Sedan 2016 har de utforskat relationen mellan publik och performer, utifrån tron på konstens specifika möjlighetsuniversum. Att konsten kan, och borde, överskrida och upplösa verklighetens fixerade kategorier, idéerna om jaget och vad en människa är…
För att öppna sig för något… För att möta något…
Världen, sig själv, varandra. En verklig interaktion.
I både smärta och njutning.

Indra och Nina​ är scenkonstnärer utbildade på skådespelarprogrammet vid Stockholms Dramatiska Högskola. De är grundare av performancegruppen TIR (2008) som skapat ett flertal scenkonstverk i bl.a. Stockholm, Köpenhamn och Istanbul, samt grundare av Jordbro Stadsteater (2012) – en manifestation för det gemensamma och en aktion mot privatiseringar, gentrifiering och mot hela det kapitalistiska systemet. Sedan våren 2016 experimenterar de med röst, lyssning, riktning och nu-tystnad under namnet OFF HIGHWAY.

1 Prolog (Varför Är Det Så Lite Som Är Nåt – )- FOG & FOX​ TOUR – OFF HIGHWAY

2 Rubert Fox – FOG & FOX​ TOUR – OFF HIGHWAY

3 Hovering – FOG & FOX​ TOUR – OFF HIGHWAY

4 Bergen Sörjer – The Mountains Are Mourning – FOG & FOX​ TOUR – OFF HIGHWAY

5 Intro (Slow Dance)- FOG & FOX​ TOUR – OFF HIGHWAY

6 Grodslakt – Frogslaughter – FOG & FOX​ TOUR – OFF HIGHWAY

7 Intro (Säg Vad Ditt Ärende Gäller)- FOG & FOX​ TOUR – OFF HIGHWAY

8 Kvinnan Och Vargen – The Woman And The Wolf – FOG & FOX​ TOUR – OFF HIGHWAY


Subkategorier: ljudkonst performance scenkonst
Kategorier: Konst

Från ljudarkivet.

Soundcloud logo