DJ Pamela – DJ-liv

DJ Pamela – DJ-liv

I samband med boken DJ-liv av Anna Gavanas och Anna Öström gjorde Anna Gavanas tre intervjuer år 2015 med tre queera aktörer som varit oerhört inflytelserika i Stockholms queerklubbhistoria: DJ Pamela, Tilde Gray och Asynja Gray. I intervjuerna berättar de om queera rum och ljud genom historien, om sina erfarenheter och influenser. 


Anna Gavanas  
Anna Gavanas har gjort egen musik under namnet Gavana sedan 2008 och har släppt fyra EPs på det svenska skivbolaget Meerkat Recordings (den femte, Greek Dub, kommer ut hösten 2020): Greek Acid, Malaga Nights, Culture Vulture och Vicious Vibrations, som alla har spelats flitigt i Sveriges Radio och i synnerhet ”Elektroniskt i P2”. Låten El Andaluz från Malaga Nights blev en hit i Colombia (!) och EPn listades som ”hot pick” av Sattelite Records i New York. Gavana har remixat och samarbetat med andra artister (som Carosnatch och Rona Geffen) och släppt musik som del av två dous: Pufferfisk och Bass Trolls. 

Gavana producerar sin musik utifrån en bakgrund som vinyl-DJ sedan 1990-talet och har spelat på de flesta klubbarna i Stockholm (resident DJ på bland annat LASH sedan 1990-talet till idag) men även i övriga Sverige och utomlands.  

Anna Gavanas är även författare och socialantropolog till yrket och har skrivit en rad böcker om elektronisk dansmusikhistoria — med queera, feministiska, antirasistiska och klassanalyser i fokus: Rundgång: genus och populärmusik (Makadam 2009), DJ Culture in the Mix: Power, Technology and Social Change in Electronic Dance Music (Bloomsbury 2013), Musikens makt (Makadam 2018) samt forskarantologin A collaborativ approach to understanding the contemporary creative economy (kommande på Routledge Focus 2020). 2016 publicerade Gavanas DJ-liv: Historien om hur diskjockeyn erövrade Stockholm (Gidlunds förlag) tillsammans med Anna Öström. 2020 publicerade Gavanas den uppmärksammade boken Från Diskofeber till Rejvhysteri i den svenska dansmusikhistorien (Stockholmia förlag). 


Subkategorier: Dj intervju
Kategorier: Intervju Musik

Från ljudarkivet.

Soundcloud logo