Release för AfRB

………….…….….
LINEUP
………….…….….

Mar Fjell och Malin Arnell

Jon Ely Xiuming

Sarah Guarino Werner/Tupilak

Bruno Hibombo

Lizette Romero Niknami

………….…….….
Online
19.00 – 22.00
………….…….….

Arkivet för Rosa Brus (AfRB) firar release för sin hemsida och bjuder in poeter, musiker och performancekonstnärer för ett livesänt event från den konstnärsdrivna plattformen Höjden i Östberga, Stockholm.

AfRB betraktar (queert) ljud som bärare av historia och syftar till att samla, arkivera och publicera queer kulturproduktion i ljudform. Detta gör vi i samarbete med andra arkiv, kulturarbetare, aktivister och forskare. Genom insamling, arkivering, uppläsning och publika arrangemang i form av festivaler, workshops och platsspecifika ljudverk runt om i Sverige, kommer vi att utforska tillsammans med deltagarna vad rosa brus och ett queert ljudarkiv kan vara.

Arkivet för Rosa Brus (AfRB) görs av projektledarna Birt Berglund, Anna Giertz och Johan Sundell tillsammans med kulturföreningen Tupilak. AfRBs arbete genomförs med stöd från Kulturbryggan. Bastion Agency har skapat form och koncept för ljudarkivets hemsida som programmerats av Mika Kastner Studio!


❦ Rosa Brus – Visuell Identitet ❦
av Bastion (Alexandra Falagara, Minda Jalling & Brita Lindvall Leitmann)

Den visuella identiteten bygger på en cirkulär användarupplevelse, där samtliga val och kombinationen av form och funktion, är grundade på organiska referenser och framtagna för att filtrera och amplifiera de brus och mellanrum som ständigt pågår – i relation till tid, kropp, rum och den egna närvaron, som deltar i den historia som definierar vår samtid och skapar förutsättningar för att bära den vidare.

Ps. Här på webbplatsen finns ett easter egg, med en blinkning till Whitney Houston. Håll utkik ( ˘ ³˘)♥

Soundcloud logo