Stygn – Leo Correia de Verdier

Tid: 10 oktober, kl 23.15
Plats: Hotell Cinema Queer, Reimersholmsgatan 5

Arkivet för Rosa Brus huserar ett av rummen på Hotell Cinema Queer den här veckan och vi har bokat Leo Correia de Verdier som kommer att framföra sitt symaskinsverk Stygn.

Symaskinen har sedan den uppfanns i slutet på 1700-talet blivit ett av världens vanligaste instrument. Miljoner människor spelar dagligen på sina symaskiner, men, kanske på grund av instrumentets låga status, har få av dem har tagit sitt musicerande till en professionell nivå och presenterat det för publik.

Leo Correia de Verdier är en av världens främsta symaskinsmusiker, utbildad på bl.a. Kung. Musikhögskolan. Med hjälp av modern teknik som datorer och sequencers har hon utvecklat symaskinsmusicerandet i nya riktningar och tagit den till en helt ny nivå.

Leo spelar på en Brother LS-2125, en traditionell elektrisk symaskin med ett ganska kraftfullt och slamrigt sound, som man oftast förknippar med större maskiner. Hennes musik är stram, med skiftande rytmiska mönster och en detaljrik ljudvärld.…

Läs mer om program och biljetter på www.cinemaqueer.se

Foto: Anna Kudas


COVID 19
Cinema Queer följer självklart folkhälsomyndighetens rekomendationer, antalet besökare på Hotell Cinema Queer och i de olika rummen är begränsat. Rummen och korridorerna städas regelbundet. Om du känner dig det minsta lilla sjuk så ber vi dig att stanna hemma och njuta av festivalen genom Draken Film.

Soundcloud logo